Vuodesohvien ylivoimainen etu on monikäyttöisyys ja sopivuus mitä erilaisimpiin tiloihin. Tehokasta tilankäyttöä arvostavalle vuodesohva on oivallinen sisustusvalinta.

Vuodesohva on monikäyttöinen tarvehuonekalu, joka soveltuu hyvin pieniin asuntoihin, mutta myös vieras- ja mökkikäyttöön. Opiskelijat suosivat usein vuodesohvia niiden muunneltavuuden ja edullisen hinnan vuoksi, mutta vuodesohvia löytyy monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja tiloihin. Maailmalla näkee joskus hyvinkin moderneja ja erikoisia vuodesohvamalleja, mutta Suomessa on perinteisesti suosittu yksinkertaisia, mutta laadukkaita vuodesohvia. Monissa vuodesohvamalleissa on erittäin hyvät säilytystilat sohvan alla – ominaisuus joka tekee vuodesohvasta entistäkin tehokkaamman tilankäyttäjän.

Vuodesohva ei ole pelkästään käytännöllinen

Melko yleinen käsitys vuodesohvasta on, että se kompromissi mukavuuden ja monikäyttöisyyden välillä. Joskus näin onkin ja sellaisille vuodesohville on oma paikkansa, mutta vuodesohva voi olla myös erittäin mukava ja käytännöllinen samaan aikaan. Kalustekaupan valikoimista löytyy esimerkiksi suosittu Vuodesohva Lex ST-216, joka suorastaan huokuu mukavuutta:

Oranssi vuodesohva

Tämän sohvan päällinen on verhoiltu helppohoitoisella ja kestävällä mikrokuitukankaalla. Muunneltavuutta helpottaa käsinojien tarrakiinnitys ja selkeä vuodemekanismi.

Vuodesohva voi siis olla sekä käytännöllinen, että hyvä istumis- ja nukkumismukavuudeltaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jatkuvaan yöpymiskäyttöön vuodesohva ei aina ole paras mahdollinen. Ennen hankintaa pohdi vuodesohvan käyttötarkoitusta.

Laverisohva sopii mökille

Vuodesohvia muistuttavat, pääosin puusta valmistetut laverisohvat ovat suosittuja hankintoja kesämökeille. Suomessa kesämökit ovat keskimäärin kerrostaloyksiön tai -kaksion kokoisia, joten laverisohva on oivallinen tilansäästäjä ja monikäyttöinen tarvehuonekalu mökkikäyttöön. Puinen laverisohva istuu muutenkin hyvin puupaneloituun tai hirsimäiseen mökkisisustukseen.

Laverisohvissa on irrotettavat ja vaihdettavissa olevat patjasarjat. Lisävarusteena laverisohviin saa usein joko vuodevaate- tai säilytystilalaatikon. Vuodesohvasta poiketen laverisohvassa on alta vedettävä laveri, joka muodostaa sängyn pohjan. Tavallisessa vuodesohvassa sen sijaan selkänoja yleensä kaatuu ja siitä tulee osa sänkyä.

Laverisohvan suosittu muunnos on säilytyslaatikollinen vuodesohva. Näille sohville on luonteenomaista iso säilytystila sohvan alla. Tämän tyyppinen vuodesohva hankitaan usein lastenhuoneeseen, jolloin lelujen säilyttämisen lisäksi vuodesohvaa voidaan tarvittaessa käyttää myös lapsivieraiden majoittamiseen.

Divaanisohva vuodemekanismilla?

Eräs suosittu vuodesohvatyyppi on kulmadivaani vuodemekanismilla. Tämäntyyppinen kulmadivaani ei enää sovi kovin pieneen tilaan, vaan käytännössä se sijoitetaan olohuoneeseen tai muuhun suureen tilaan. Kulmadivaani vuodemekanismilla voidaan ajatella sopivan melko suureen asuntoon, mahdollisesti useamman lapsen perheelle. Istumatilaa on riittävästi ja tarvittaessa voidaan majoittaa myös kaukaa tulevia ystäviä tai sukulaisia.

Kalustekaupan valikoimista löytyy esimerkiksi kulmadivaani KDY-050:

Harmaa divaanisohva

Tämä kotimainen kulmadivaani on varustettu vuodemekanismilla ja vuodevaatelaatikolla. Vuodekoko on 135cm x 185cm ja päällinen on verhoiltu Connors-kankaalla. Tätä sohvaa saa Kalustekaupasta myös mittatilauksena.

Vuodesohvaa hankittaessa kannattaa aina huomioida sen tuleva käyttötarkoitus:

  • Tuleeko sohva pääosin vuode- istumis- vai säilytyskäyttöön.
  • Tuleeko sohva koti- vai mökkikäyttöön
  • Tuleeko sohva säännölliseen omaan käyttöön vaiko satunnaiseen vieraskäyttöön
  • Tuleeko sohva lastenhuoneeseen, jolloin ehkä kannattaa harkita säilytyslaatikollisia vuodesohvia tai monikäyttöisiä lastensänkyjä.

Jos vuodesohva tulee pääosin istumiskäyttöön, kannattaa pohtia kuinka usein vuodeominaisuutta tarvitaan.

Jos taas vuodekäyttö on hyvin satunnaista, on ehkä järkevää ostaa tavallinen sohva.

Jos vuodesohva on jatkuvassa vuodekäytössä, kannattaa pohtia onko pitemmän päälle parempi hankkia tavallinen sänky.

Jos laverisohvaa käytetään jatkuvaan tavaroiden säilytykseen esim. lastenhuoneessa, on ehkä parempi korvata vuodeominaisuus kokonaan säilytystilalla.

Mitkä ovat vuode- ja laverisohvan edut?

  • Sopii erityisen hyvin pieniin asuntoihin ja mökeille
  • Monikäyttöisyys ja muunneltavuus käyttötarkoituksen mukaan
  • Edullinen hinta verrattuna siihen jos hankkii sekä sängyn että tavallisen sohvan
  • Eri tyyppisten vuodesohvien laaja kirjo

Kalustekaupan verkkokaupasta löydät laajan valikoiman laadukkaita, eri hintaisia vuode- ja laverisohvia. Ostaminen ja tuotteiden vertailu on tehty meillä helpoksi ja kotiinkuljetus koko maahan on vain 19 euroa. Klikkaa tästä valikoimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>